Interview met Frederique Hamers

Als hoofdverantwoordelijke, Jordy Wouters, ben ik verantwoordelijk voor alle content binnen Tutti Models.
Hierbij mijn recente interview met één van onze opmerkelijke modellen, Frederique Hamers.

1) Wat inspireerde je om een carrière in modelleren/fotografie na te streven?
Ik was gescout door een modellenbureau waarbij ik portfolio fotos moest maken en toen bleek achteraf dat het geen echt modellenbureau was maar ik vond voor de camera staan zo leuk dat ik daar verder mee ben gegaan en mezelf uiteindelijk ook bij meer bureaus heb aangemeld 😊

2) Heb je een specifieke plek op je bucketlist waar je graag een fotoshoot zou willen doen? Zo ja, waarom die plek?
Ik heb al een keer een fotoshoot gedaan met kamelen maar ik zou nog super graag in de sahara met kamelen willen shooten of in de bossen met sneeuw met wolfshonden

3) Wat is de meest ongewone of grappige ervaring die je hebt gehad tijdens een fotosessie?
Ik heb ooit een fotoshoot gedaan met een grote uil en tijdens de fotoshoot kwam de uil echt met je knuffelen of kusjes geven tegen je wang en af en toe in je kleren bijten😆 dat was een hele leuke ervaring.

4) Kun je ons iets vertellen over een specifiek project waaraan je hebt gewerkt en wat het zo bijzonder maakte?
Ik heb mee gedaan aan een aantal projecten maar ik denk dat er voor mij 2 projecten het meest uitspringen. De eerste is een project met mijn vaste fotograaf, hij had een opdracht gekregen van iemand die een fotoboek wilde maken over misbruik en hoe dit zich afspeelt in jezelf naarmate je ouder word. Dus ze wilde graag fotos maken van een kind, een puber en een volwassen hoe zij hiermee omgaan en wat zij voelde toen ze die leeftijden had. Dat was wel heel speciaal om te mogen doen en om dat verhaal te mogen uitbeelden voor haar en heel veel andere mensen die hier helaas mee te maken hebben gehad. En het tweede project waar ik aan mee gedaan heb is aan NYC volume lash cup. Dit is een competitie voor wimperextensions en de creativiteit eromheen. Wij deden mee met de categorie fantasy lash art. Degene waarmee ik samenwerkte had het idee om mij om te toveren tot manderijnvis. Er zijn ook hele leuke foto’s uitgekomen en uiteindelijk zijn we op de 2de plek geeindigd.

5) Welke adviezen zou je geven aan opkomende modellen/fotografen die net beginnen in de industrie?
Het advies wat ik zou geven aan opkomende modellen/fotografen is laat je niks wijs maken. Je bent niet te klein of te groot of te dun of te dik. Het is z’n brede industrie, er zijn zoveel verschillende soorten branches in de modellen industrie. Geef niet op en blijf het proberen want ergens is er een opdracht die perfect bij jou gaat passen.

6) Hoe bereid je je voor op een fotoshoot? Heb je bepaalde routines of rituelen?
Ik vind het fijn als mijn wenkbrauwen netjes zijn geplukt en in shape zijn en ik zorg ervoor dat ik goed ben uitgerust. Ook probeer ik al een paar dagen voor de opdracht een extra skincare te doen zodat mijn huid lekker rustig is voor de fotoshoot. Als het lukt probeer ik ook mijn nagels te laten doen en mijn wimpers te krullen.

7) Welke uitdagingen ben je tegengekomen in de modellen/fotografie-industrie en hoe ben je daarmee omgegaan?
Er zijn natuurlijk veel uitdagingen in de modellen industrie maar de uitdaging die ik het moeilijkst vind is denk ik wel de afwijzing. Een merk of opdrachtgever zoekt natuurlijk een model wat precies bij het plaatje in hun hoofd past en dan kan het zijn dat een ander model net wat meer past bij het plaatje dan jij. Dat is soms lastig omdat ik het snel persoonlijk opvat maar het is natuurlijk helemaal niet persoonlijk bedoeld. Ik probeer altijd tegen mezelf te zeggen dat het niet erg is, dat het niet persoonlijk is en dat er snel weer nieuwe kans komt en meestal kan ik zo wel goed relativeren.

8) Als je een hele dag de fotograaf zou kunnen zijn en iemand anders voor de camera zou zetten, wie zou je dan kiezen?
Als ik een model mocht kiezen om te fotografen zou ik Bella Hadid of Gigi Hadid kiezen. Ik vind dat zij allebei een super mooie uitstraling hebben en ik heb nog zoveel ideeën die ik graag zou willen uitwerken en met een model als Bella of Gigi moet dat wel goed komen 🙃