De grootste haartrends van 2024

De grootste haartrends van 2024 omvatten strikken, highlights en pixie cuts. Experts delen hun voorspellingen voor de trends van het komende jaar.

Veel haartrends kwamen en gingen in 2023. De langverwachte release van Greta Gerwigs Barbie-film plaatste blond haar en omgekeerde paardenstaarten weer in de schijnwerpers tijdens de zomer, en aan het begin van het jaar werd de populariteit van glazen haar, dat gewoon steil haar is dat zo zijdezacht lijkt dat het bijna op glas lijkt, steeds groter.

De grootste haartrends van 2024 zijn behoorlijk gevarieerd, met experts die edgy pixie cuts, lange bobs en haarstrikken voorspellen als slechts een handvol stijlen en trends om naar uit te kijken in het komende jaar. Sommige voorspellingen, zoals koperen haarkleuren, zijn tijdloze favorieten die vrijwel gegarandeerd op elke haartrendlijst belanden, ongeacht het jaar, terwijl andere, zoals linten en grote haaraccessoires, stijlen zijn die langzaam een comeback maken.

Als je wat inspiratie nodig hebt om mee te nemen naar je kapper of kleurspecialist in het nieuwe jaar, bekijk dan de voorspellingen van de experts hieronder.

 

Rebelse Pixie

Rebelse Pixie
Beschouw dit als een standaard pixie cut, maar met een extra dosis “ongecontroleerde rebelse flair, dankzij een rommelige textuur en een lift die de zwaartekracht lijkt te tarten,” aldus een expert met ervaring als creatief directeur en kapper.

Deze edgy punk crop komt het beste tot zijn recht bij dik steil haar voor een dichte look die wordt geaccentueerd met een bleeksessie. Het dagelijkse onderhoud is minimaal; geen behoefte aan warme stylingtools,” voegt deze expert toe.

Pixie-cuts zijn momenteel zeer in de mode, maar specifiek voor deze stijl wordt aangeraden om elke vier weken een kappersbezoek in te plannen voor bijwerkingen, “om ervoor te zorgen dat het zijn opvallende vorm behoudt.”

“De pixie ondergaat een vernieuwing,” merkt de expert op. “Kort haar evolueert naar verlengde lengtes met een gedestructureerde en nonchalante uitstraling, in plaats van de gestylde look. Het is een snellere stylingroutine met een ‘geen gedoe, geen poespas’ houding.

 

Langere Face Frame

Deze gezichtsomlijstende elementen lijken sterk op de gordijnpony’s die de aandacht trokken op Instagram in 2020. “Je behoudt nog steeds kortere delen aan de voorkant om je gezicht te omlijsten, maar met een meer ingetogen uitstraling,” legt een ervaren kapper uit.
Volgens deze expert kan dit type snit worden gedragen door mensen met verschillende haartypes, van dun en dik tot golvend en krullend. “Het vergt weinig onderhoud en is gemakkelijk te stylen,” voegt ze toe. “Het is ook een goede keuze voor diegenen die iets rond hun gezicht willen hebben, maar niet willen vastzitten aan een pony.”

<

Strak en Teruggetrokken

“Veel mensen kiezen voor strakke bollen en paardenstaarten, een chique manier om je haar te dragen en het uit je gezicht te houden voor de avond,” zegt een ervaren masterstylist. Dankzij de overvloed aan tutorials op sociale media is het nu vrij eenvoudig om deze strakke look zelf te creëren.

Een Lengte Snit

Tussen 2021 en 2023 zagen we een toename in de populariteit van gelaagde kapsels zoals de wolf cut en het vlinderkapsel uit de jaren ’70. Volgens een deskundige wordt 2024 het jaar van vollere, een lengte snitten. “Na vaak gelaagde kapsels kiezen mensen vaak voor het tegenovergestelde, namelijk lang, vol haar met minimale lagen en textuur,” merkt ze op. “Deze snit werkt goed voor mensen met dun, steil, golvend of krullend haar.”

Haarstrikken

Sarah Jessica Parker had wellicht een vooruitziende blik tijdens haar optreden op het New York City Ballet’s Fall Gala in 2023, want strikken zijn terug en ze sieren de rode lopers de laatste maanden. “Zoekopdrachten naar strikken, haarelastieken en haarlinten zijn met meer dan 100 procent gestegen,” aldus een stylist. “Ze ogen niet alleen chic, maar het toevoegen van een strik aan je haar is de eenvoudigste manier om je stijl te verhogen zonder veel moeite te hoeven doen.”

Schoon en Ingestopt

Dit is een kortere bob die volgens een kapper gestyled wordt om er strak en elegant uit te zien. “Strakke lijnen die discreet achter het oor zijn vastgezet, zorgen voor een slanke stijl met een klassieke pony,” zegt ze. “Het komt het beste tot zijn recht bij steil haar met een fijne tot middelgrote dichtheid.”

 

Hazelnoot Lichtjes

Een deskundige in haarkleuring voorspelt dat warme, gouden bruine haarkleuren overal zullen zijn in het komende jaar.
“Velen omarmden de bruine trend nadat bekendheden hun haar bruin kleurden. Nu laten velen zich inspireren om de toon te veranderen door dimensie toe te voegen,” aldus de expert. “Hazelnootkleurig haar voegt rijkdom toe, en het combineren van de druipende butterscotch-tonen creëert een prachtig gouden effect. Goudtinten flatteren elke huidskleur.”

Lange Bob met Pony

Als je het afgelopen jaar je haar kort hebt laten knippen en nu de overstap naar langer haar wilt maken, kan een lange bob iets voor jou zijn. “Het toevoegen van textuur en pony’s aan een bob vergemakkelijkt deze overgang,” zegt een ervaren kapper. “Dit werkt perfect voor mensen met dun tot medium haartypes, zowel golvend als steil.”

Koperen Ketel

Rode en koperen haarkleuren hebben veel tijd in de schijnwerpers gestaan, en volgens een deskundige in haarkleuring zal dat in 2024 niet veranderen. “Deze ‘koperen ketel’-kleur wordt versterkt door tinten abrikoos en perzik door het haar te mengen,” verklaart ze. “Het vervaagde gezichtsframe past goed bij de algehele kleur.”