5 Mannen kapsels om nu te proberen

Draag je je haar al heel wat jaren hetzelfde? Het jaar 2024 is het perfecte moment om een andere look uit te proberen. Misschien wilde je altijd al experimenteren met een nieuw kapsel, maar wist je niet hoe of waar te beginnen. Laat je dan inspireren door onderstaande looks.

 

STRAKKE SCHEIDING

Deze look is perfect als je een eenvoudige haarstijl wilt die je snel naar één kant kunt kammen. Bepaal eerst waar je scheiding zal zijn. Dit betekent dat de ene kant lang blijft en de andere kort, dus laat je stylist weten wat je voorkeur heeft. Vraag om een strakke fade die tot de nek reikt en tot de slapen aan de zijkanten gaat. De bovenkant moet zo geknipt worden dat de ene kant lang genoeg is om over te kammen. Om de look te stylen, wrijf je lichtjes wax door je haar terwijl het nog vochtig is. Gebruik een kam om je haar naar de gewenste kant te borstelen. Voor extra fixatie, maak de look af met wat haarlak.

 

HOGE FADE EN KRULLEND HAAR

Krullen kunnen lastig zijn omdat ze meer werk vereisen, maar ze zijn niet onmogelijk te stylen. Voor het perfecte kapsel, vraag je stylist of kapper om het haar aan de zijkanten en achterkant kort te houden en over te gaan in haar van twee tot drie centimeter lang bovenop. Wrijf gel specifiek voor krullen in je handen en gebruik je vingers om het product door je krullen te “knijpen”.

 

NAAR ACHTEREN GEKAMDE POMPADOUR

Kies dit kapsel als je wat hoogte en volume aan je haar wilt toevoegen. Vraag je stylist of kapper om een zachte overgang te maken van de neklijn naar de kruin aan de achterkant en van de slapen naar de ronding van je hoofd aan de zijkanten. De bovenkant moet lang genoeg zijn zodat je haar makkelijk naar achteren kan worden geborsteld. Gebruik een kam om vochtig haar naar achteren te borstelen terwijl je het föhnt. Begin bij de haargrens en breng gel aan met je vingertoppen en verdeel het gelijkmatig.

 

KORTE SNIJBEURT

De korte snijbeurt is het proberen waard voor mannen met dik haar die iets langer willen dan de klassieke Caesar snijbeurt. Vraag je stylist om een taper fade tot aan de slapen van je hoofd aan de zijkanten en tot aan de kruin aan de achterkant. Het haar bovenop moet twee tot drie centimeter lang blijven. Begin achteraan je hoofd en borstel het bovenste deel van je haar naar voren en naar je gezicht tijdens het föhnen. Wrijf daarna clay tussen je handen. Gebruik je vingers om je haar naar je gezicht te kammen en het product gelijkmatig door het haar te verdelen. Dit zorgt voor een rommelige scheiding in je haar zodat het niet aan elkaar plakt.

MANNENKNOT

Mannenknots zijn misschien niet jouw ding, maar er is een manier om het voor jou te laten werken. Het beste deel? Het is echt eenvoudig. Begin met een kleine hoeveelheid paste in je handen en gebruik je vingers om het product door je haar te borstelen. Verzamel al je haar in het midden van de achterkant van je hoofd en houd het samen in één hand. Gebruik de andere hand om het haar te draaien en er een knot van te maken, en zet het vast met een elastiekje. Voor eventueel overgebleven product op je handen, gebruik je vingers om het in losse plukken te draaien voor een rommelige textuur.